Keskustelua ohjauksen ytimestä

Eilen 29.2.2024 juhlistettiin uuden kirjani Ohjauksen ydin ilmestymistä Rosebudin mahtavassa Sivullinen-kirjakaupassa. Kävimme, kirjan kunniaksi, vanhan kollegani Elina Pallasvirran kanssa keskustelun kirjan teemoista ja ohjauksesta laajemminkin.

Elina oli tapansa mukaan skarppi ja hyvä keskustelukumppani. Keskustelu käsitteli muun muassa väitöskirjan ohjausta ja työnohjausta ja polveili sitten lopulta aika isoihin kysymyksiin. Pohdimme esimerkiksi sitä, onko baari hyvä ympäristö ohjaukselle. Lisäksi keskustelimme siitä, kannattaisiko ohjattavan lukea kirjani ja onko ylipäätään mielekästä odottaa, että ohjattava kehittyy ohjattavana.

Löydät keskustelumme tallenteen Sivullisen YouTube-kanavalta. Kirjaa voit puolestaan tilata esimerkiksi kustantajan verkkokaupasta.